luty25

Jak przechowywać zioła i przyprawy

dodano: 25 lutego 2010 przez sylciar


Przyprawy i zioła stanowią niezbędny element każdej kuchni i wprost nie wyobrażamy sobie gotowania bez ich udziału! Dlatego tak ważne jest odpowiednie ich przechowywanie, aby zachowały swój zapach i właściwości jak najdłużej. Po pierwsze, kupując przyprawy w sklepie, omijajmy te z długim terminem ważności. Lepiej kupować częściej i mieć pewność, że są świeże. Po drugie, nie przechowujemy przypraw i ziół w papierowych torebkach - tracą wtedy aromat, ani foliowych - mogą się zepsuć. Najlepiej przechowywać zioła i przyprawy w szklanych słoikach lub plastikowych pudełkach, szczelnie zamykanych, w ciemnym i możliwie chłodnym miejscu, z dala od produktów o silnym aromacie i zapachu.




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy