kwie.27

kminek zwyczajny

dodano: 27 kwietnia 2010 przez sylciar


Ja dodaje kminek do wielu potraw i mąż który z poczatku nie był do tego przyzwyczajony sam jak coś kuchci g

  • Olejek kminkowy destylowany z owoców to przezroczysta, żółtawa ciecz o przyjemnym zapachu i lekko piekącym smaku.
  • Działanie: przeciwskurczowo w obrębie przewodu pokarmowego, poprawia trawienie, działa wiatropędnie, sokopędnie, mlekopędnie, bakteriobójczo.
Nasiona kminku
Roślina przyprawowa

Nasiona, o aromatycznym zapachu i lekko piekącym, korzennym smaku, stanowią przyprawę do:

  • sałatek, past;
  • kapusty, pieczonych jabłek i sera;
  • potraw smażonych lub zawierających dużą ilość tłuszczu: kotletów zbożowych, omletów;
  • wypieków: chleba, paluszków i pasztecików;
  • zup: grzybowej, ziemniaczanej, kapuśniaku.
  • składnik wódek (kminkówka) i likierów (alasz).

o zawsze dodaje...




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy